Početna Arrow O nama Arrow AKTUELNOSTI Arrow Medijsko praćenje manifestacije

Medijsko praćenje manifestacije

 

Pismo je upućeno Direktoru RTRS-a,  BN televiziji, ATV televiziji, Radioteleviziji prijedor.

 

 ORGANIZACIONI ODBOR ZA OBILJEŽAVANJE DANA

 2. KRAJIŠKOG KORPUSA VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE

Br. OO-007/2013

Oštra Luka  15.05 2013.

PREDMET: Molimo pomoć u medijskom praćenju manifestacije

                                                            BN TELEVIZIJA

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se  ovogodišnje Obilježavanje dana 2. Krajiškog koprpusa VRS održati u subotu 25. maja 2013. godine u Driniću, u prostorijama restorana “Sunce”sa početkom u 11 časova.

Prošle godine, 26. maja 2012. godine, u Mrkonjić Gradu, obilježili smo 20 godina od formiranja 2. Krajiškog korpusa i time prekinuli, gotovo 20 godina dugu nepravednu zapostavljenost ovog korpusa, kako u medijima tako i u boračkim manifestacijama.

Osnovni cilj našeg okupljanja je da sačuvamo od zaborava sve što su pripadnici 2.KK  i oragani civilne vlasti u zoni korpusa učinili u stvaranju i odbrani Republike Srpske i da odamo dužno poštovanje svim poginulim borcima i civilnim žrtvama Otadžbinskog odbranbenog rata.

 Na skupu u Mrkonjić Gradu formiran je Tim za pisanje monografije o 2. Krajiškom korpusu VRS koja će biti posvećena poginulim borcima i sa osnovnim ciljem da sačuvamo istinu za buduća pokolenja o svemu što se događalo na ternu zapadnokrajiških opština od početka do kraja Otadžbinskog odbranbenog rata.

Pad zapadnokrajiških opština i egzodus cjelokupnog stanovništva sa ovog terena je jedna od najvećih trgedija u istoriji srpskog naroda i to će biti glavna tema ovogodišnjeg skupa .

Molimo Vas da nam pomognete da blagovremeno obavijestimo javnost o održavanuju manifestacije  i da se medijski proprati njeno održavanje.

Očekujemo da ćete udovoljiti našoj molbi i unaprijed zahvaljujemo. Za sve detaljnije informacije i kontakte na raspolaganju je predsjednik Organizacionogodbora  Vaso Mikan , 79263 Oštra Luka, telefon 065140785 , e-mail  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

S poštovanjem                                                          PREDSJEDNIK ORGANIZACIONOG ODBORA

                                                                                            Pukovnik VASO MIKAN